Местан готви „изумителни“ разкрития за апартаменти на чиновници

Лютви Местан се готви да направи скандални разкрития за жилища, придобити от хора, близки до различни партии. Това стана ясно от негов коментар пред bTV на въпрос за жилището на бившата зам.-министърка от ДПС Сабрие Сапунджиева. Нейният служебен апартамент бе ремонтиран със солидна сума държавни средства неотдавна, при което бе поставен въпросът дали тя, след като вече не е зам.-министър, има право да обитава жилището.

По-късно се оказа, че тя е назначена като секретарка в системата на министерството на правосъдието. Дори и за чистачка да я назначат, пак трябва да се събере комисия и да се види, дали тя има нужда от жилище, след като семейството й има имоти, посочи бившата министърка на правосъдието Меглена Тачева.

Ще отговора на въпроса за Сапунджиева тогава, когато извадите списък с всички държавни служители, които са се сдобили с имоти. Не бягам от проблема, правя собствено проучване и ще изнеса изумителни данни как хора от други партии са се сдобили с жилища, коментира Лютви Местан и попита риторично репортерката на bTV: Защо прилагате избирателен подход?

Comments

comments