Мелник събира ценителите на виното на Фестивала „Златен грозд – 2016”

И тази година под егидата на Община Сандански ще се проведе Фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд”в Мелник.
Превърналият се вече в традиция фестивал ще започне на 6 февруари от 10: 30 ч.с тържествен водосвет и Духов оркестър Сандански. Фолклорната програма в първия ден на фестивала ще започне с Ансамбъла за народни песни и танци при Читалище „Отец Паисий – 1919” Сандански, Кукерска група от град Петрич, Фолклорна група при Читалище с. Овчарци, община Сапарева баня, Група за народни танци „Македонска хубост” и Родопски гайди.
В първият ден на фестивала ще бъдат наградени и избите участващи в конкурса за най-добро вино Широка мелнишка лоза и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който ще се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Всички вина ще бъдат оценявани от комисия от специалисти енолози.
Вторият фестивален ден ще открие гост – изпълнителят Иван Гоцев, а участие в програмата ще вземат Родопските гайдари, фолклорните групи при читалищата с. Струма, с. Склаве, с. Катунци и с. Голешево.
В края на празничната програма ще бъде наградено най-доброто вино според публиката и всеки гласувал ще може да спечели награда от томболата, която ще се разиграе.
И тази година под своите пясъчни пирамиди Мелник ще събере ценителите на виното от цяла България, за да отличат най-доброто от реколтата.

Comments

comments