Мелник събира ценителите на виното на фестивала „Златен грозд – 2017“

МЕЛНИК СЪБИРА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ВИНОТО НА ФЕСТИВАЛА „ЗЛАТЕН ГРОЗД – 2017”

И тази година под егидата на Община Сандански и със съдействието на Сдружение „За Мелник“ ще се проведе фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд”.
Превърналият се в традиция фестивал ще започне на 11 февруари в 11:00 ч. с тържествен водосвет. Фолклорната програма ще открият Духов оркестър – Сандански и народният певец Боби Бакалов. Първият фестивален ден ще продължи с изпълнения на „Мелнишки Кераци“ към Читалище „Емануил Васкидович“, гр. Мелник, Кукерска група от град Петрич, Ансамбъл за народни песни и танци при Читалище „Отец Паисий – 1919” Сандански, Фолклорна група при Читалище с. Овчарци, община Сапарева баня, Гайдарски състав „Петко Войвода“ , МФГ „Голешовски фантове“ и Танцов състав „Празник“.
Девет винопроизводители от региона ще изложат своята най-добра продукция, която може да бъде дегустирана от всички гости на фестивала.
В първия ден на фестивала ще бъдат наградени избите, участващи в организирания конкурс за най-добро вино. Ще бъдат излъчени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който ще се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Оценяването ще извърши комисия специалисти – енолози.
Награда ще бъде връчена и за най-добро вино, оценено от публиката през двата фестивални дни. Всеки гласувал ще участва в томбола с ваучери, която ще се проведе на 12 февруари /неделя/
Втория фестивален ден ще открие Читалище „Просвета“, с. Катунци в 11:00 ч. Програмата ще продължи с изпълнения на Читалище „Климент Охридски“, с. Склаве, Читалище „Н. Вапцаров“, с. Струма и Танцов състав „Магия от Пирина“, при Читалище „Отец Паисий – 1919“. Специален гост изпълнител ще бъде МФГ „Огражденска четворка“.

Comments

comments