Международният ден на детето ще продължи три дни в Банско

Община Банско е подготвила пищна програма за най-малките по случай Деня на детето.
Честванията на Международния ден ще продължат три дни, като организаторите са предвидили мероприятия за всички възрастови групи.

1 юни ще бъде наситен от събития, които ще стартират още в ранните часове на деня.

От 9:30 ч. в детските градини в Общината ще бъде организирана забава с много интересни игри и изненади. По традиция на същия ден от 10:00 ч. ще бъде проведен риболовният турнир „Детето риболовец без дрога“.

Интерактивен урок по родолюбие ще бъде представен от 12 ч. в салона на читалище „Никола Вапцаров“. Денят ще завърши с безплатна кинопрожекция на два интересни детски филма – от 16:30 ч. – Астерикс, и от 18:00 ч. – Омагьосаната къща.

Вторият ден от програмата е 4 юни. В съботната сутрин общинска администрация организират състезание по колоездене, което ще се проведе в градския парк – Банско.

Последният ден, 5.06 – неделя, ще премине под знака на благотворителността. От 10:00 – 14:00 ч. на централния площад в курортния град ще се проведе благотворителна акция на художничката Йорданка Янакиева – Рисувай с Дани – подай ръка, а събраните средства ще бъдат дарени на Дневния център център за деца с увреждания Здравец в Банско.

Comments

comments