Международен фестивал на общинските театри „Тананик” ще бъде открит в неделя в Благоевград

Първи международен фестивал на общинските театри „Тананик” ще се проведе в Благоевград от 24 до 27 април. За първи път в Благоевград ще бъдат събрани най- хубавите представления за малки и пораснали деца. Обединени от красотата на изкуството и непобедимия дух, независимо от принадлежността на създателите му. Жители и гости на Благоевград ще се срещнат с истории от близо и далеч, приказки на различни автори за странни невероятности и непознати земи, разказани красиво и изпълнени от изключителни артисти. Идеята на Община Благоевград е да възроди традициите в Кукления театър и да продължи утвърдената вече театрална култура в областния център на Пиринско.
Официалното откриване на фестивала „Тананик” е на 24 април /неделя/ от 17,00 часа в Куклен театър – Благоевград. От 19.00 часа е представянето на изложба- портрети на ОДТ – Димитровград „Децата на мелпомена”, а от 20,30 часа Държавен куклен театър – Варна ще представи на открито на площад „Гоце Делчев” постановката „Морско дъно”.
Вторият фестивален ден ще започне от 09,30 часа с „Юнака Келчо, принцесата и змея“ на общински театър „Тудор Виану“- Румъния съвместно с ДКТ- Силистра. От 19.00 часа започва постановката „Каквото направи дядо, все е хубаво” на театър „Кредо”.
„Тананик” продължа и във вторник /26.04.2016г./ от 10.00 часа с „Приказка от грешки“ на Общински куклен театър „Патилан“- Монтана, а от 11.00 часа Общински театър и Център за култура- град Щип ще играят в Общински младежки дом – „Ян Бибиян“. „Рибарят и златната рибка“ на домакините от Общински куклен театър ще бъде представен от 15.30 часа. Филм-портрет на Апостол Карамитев ще представи Общински драматичен театър- „А.Карамитев“ от 18,30 часа в Младежки дом.
Две постановки ще закрият първото издание на международен фестивал на общинските театри „Тананик” на 27 април. От 16.00 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Столичен куклен театър ще убедят публиката, че „Някои го могат, други не“. По същото време Общински театър „Възраждане“ ще представят в Младежки дом постановката „Синбат и съкровището на седемте кралства”.
Закриването на първия международен фестивал „Тананик” ще бъде грандиозно. Началото е от 19.30 часа в залата на Куклен театър в Младежки дом. Голямата изненада за жители и гости на Благоевград, както и за участниците в театралния фестивал „Тананик” ще бъде връчването на почетната награда „Любимец 13”. При кого ще отиде тя, жители и гости ще разберат на 27 април от 19.30 часа.

Comments

comments