Медицински сестри от детски и учебни заведения в Благоевград се обучават за работа с деца с диабет

Медицински сестри от детски градини и училища в Благоевград ще преминат обучение за по-добър контрол и грижи за деца с диабет. Инициативата се организира от Сдружение „Култура без граници“ със съдействието на Община Благоевград. Обучението ще се проведе на 4 април /понеделник/ в зала 5 на Община Благоевград. Основните акценти в подготовката са острите усложнения на хроничното състояние диабет хипоглекимия и хиперглекимия – животоспасяващите действия, както и компенсацията по време на извънкласните форми на обучение.
Лектори по време на обучението са утвърдени специалисти в областта на детската ендокринология, както и представители на различни компании, работещи с инсулинови препарати и продукти. Сред целите на обучението е да се покаже, че диабетът не е страшна диагноза и че децата с диабет не са различни от останалите.
Община Благоевград води активна политика в посока превенция на заболявания при деца, чрез насърчаване развитието на спорта, създаване на необходимите условия за това в учебните и десетки заведения.

Comments

comments