Меглена Кунева и образованието

Така и така образованието ни е на незавиден хал, защо да не му тупнем една шармантна министърка като Меглена Кунева. Шармантна не означава красива, дори и симпатична, а жена с пари .
Скоро бъдещата министърка се похвали с новото си палто на „Живанши“, за което е броила над 8000 лева. Одеждата е от актуалната колекция на модната марка и според запознати е купена при последното посещение на политичката в Брюксел.
Колкото и да е шармантна, точно тя е номинацията за министър на образованието, а дали е подходяща вече е съвсем друг въпрос.
Мнозинството в България беше шокирано от възможността Кунева да стане министър именно на образованието, както е видно и от нашата анкета. Повечето българи смятат, че тя е извършила доста неща, които са в ущърб на страната ни, както и, че не винаги това, което казва Кунева е истина.Хората са на мнение, че госпожата е с дълъг и ескалиращ опит в това да заблуждава, да казва неистини и едновременно с това нахално да катери една по една стълбите на публичната власт.
Не е меритократично това, да не кажа, че направо си е за наказание. Всяка лъжа на българските политици трябва да бъде наказвана – твърдо, непоколебимо и безмилостно. Нека си дадем сметка, че това е като игра с нулев резултат – или парираме тази натрапчива склонност на българските политици да лъжат и започваме да живеем по-добре като резултат от променената публична среда и качеството на вземаните решения от публичните лица, или те продължават да лъжат безспир и ние продължаваме да живеем все по-зле и по-зле. Повярвайте ми, трети път няма.

Comments

comments