МВР за драмата в „Стрелбище”: Как оръжието е придобито все още не може да се каже

В събота въоръжен мъж се барикадира в дома си в столичния квартал „Стрелбище”, след като стреля със законно притежаван пистолет. След 24 часа напрегнати преговори пенсионираният полицай Петър Коджейков беше заловен. Кризата изправи на нокти силите на реда и съседите на мъжа. Коджейков е имал законен пистолет до 2006 година, когато го предава.

„Как оръжието е придобито все още не може да се каже. То е незаконно притежавано и старо. Намерено е и второ оръжие, също незаконно, което не е използвано”, обясни на брифинг главният секретар на МВР Георги Костов.

Проблемът бил, че строителите на кооперацията, които били приятели на Коджейкови, дали тяхна собственост под наем на медицински център, но след 2 г. нещата се оправили. Бившият полицай обаче продължавал да се терзае за мазетата. В събота дъщеря му казала да престане с тази тема с думите: Стига с тези мазета, няма да ги занесеш никъде. Тогава Коджейков се ядосал и стрелял с пистолет до крака й в пода, разказа Христова.
Цяла нощ барикадиралият се Коджейков пушил цигари и пил кафета, въпреки че преди около година и половина получил инсулт. При най-малкия опит на полицаите да стигнат до него давал жесток отпор

Comments

comments