Масов бой с брадви и колове в ромската махала в Благоевград вдигна на крак полиция и Спешен център снощи

Масово меле с брадви и колове в ромската махала в Благоевград вдигна на крак полиция и Спешен център късно снощи.
31-годишният Камен Димитров е приет в тежко състояние в болница с разбита глава. Първият сигнал за възникнал скандал в „Предел” махала е подаден на тел.112 около 20:30 часа.
След бързата намеса на униформените мелето е прекратено за момента, но малко по-късно около 21:00 часа е получен втори сигнал за кървава разправа.
Стара вражда между двете племена на „Шишковци и Фудалци“ е в разгара на екшъна. Източници твърдят, че причината за напрежението е 15-годишна „булка“, която избягала от роднините си и се пренесла в къщата на любимия си. Слух, че девойката е отвлечена и изнасилена в дома на гаджето си вдигнал на бойна рога роднините и, които с окупирали фамилния дом на младежа.
Завихрил се лют бой, с камъни и подръчни средства, в който участвали над 20 души, всички те са минали и през Спешно отделение, където били транспортирани 2-ма по тежко ранени, братя с разбити глави. На мястото на кървавата разпра пристигнали бусове с полицаи, които овладели ситуацията.

Полицейските коли придружили и ранените в Спешно отделение. Според разказа на участниците имало и бременна жена, която припаднала от страх в разгара на боя. Днес има засилено присъствие в махалата, но нови изблици няма засега.

Comments

comments