Маскирани и въоръжени опитаха да задигнат пенсии от инкасов автомобил

Двама маскирани и въоръжени са опитали да оберат инкасов автомобил на пощенски клон. Това съобщиха за News.bg от СДВР. Сигналът в полицията е подаден около 8.10 часа тази сутрин.

Опитът за грабеж е извършен в столичния кв. „Надежда“ 3. Маскираните заплашили с пистолет шофьора и охраната на инкасовия автомобил с цел да откраднат парите в него. Опитът им обаче бил неуспешен и те избягали.

В момента полицията издирва мъжете. Пострадали няма, уточниха от СДВР.

По непотвърдена информация, цитирана от БиТиВи, сумата в инкасото е било около 100 000 лева. 53 000 лв. от тях били предвидени за пощенския клон в блок 322.

От съобщение до медиите на Специализираното дружество за охрана и сигурност „Ей Ес Пи“ ЕООД става ясно, че инкасовият автомобил е превозвал пенсии.

Сигналът за неуспешния опит за въоръжен грабеж е получен в Националния център за мониторинг на на „Ей Ес Пи“ ЕООД от инкасовия екип в 8.09 часа.

Опитът за грабеж е извършен пред входа на пощенската станция в бл. 322 в кв. „Надежда“. Целта били именно пенсиите на живущите в квартала.

Инкасаторите се придържали към стандартните процедури на „Ей Ес Пи“ ЕООД за действие при подобни случаи. Благодарение на това опитът за грабеж е осуетен и не е допуснато граждани, намиращи се в района, да бъдат наранени, уточняват от дружеството.

Националният център за мониторинг на „Ей Ес Пи“ ЕООД е подал своевременно сигнала на органите на реда.

От охранителното дружество уверяват, че пенсиите са предадени успешно на крайния получател – „Български пощи“ ЕАД.

По-късно във връзка с излезли публикации от „Български пощи“ увериха, че няма пострадала и припаднала пощенска служителка.

Comments

comments