Мартин Тодоров изпусна победата в Самоков

За първи път от много години насам феновете на мотокроса станаха свидетели на толкова много интересни, напрегнати и оспорвани състезателни маншове в Гран при България 2016. Състезанието се проведе на мотополигон “Ридо” в Самоков в памет на Георги Янакиев, а двата състезателни дни бяха посетени от повече от 8 000 зрители.
124-ма пилота от 7 държави (България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и Кипър) взеха участие в 4-тия кръг на Балканския и 6-тия кръг на Републиканския шампионат.
В клас МХ победителят от вчерашния първи манш Мартин Тодоров (България, Ямаха) падна във втория и получи контузия в рамото и не продължи състезанието. Той е състезател на благоемградския ЕЪР МАКС РЕЙСИНГ ,спечели и преди седмица убедително в Севлиево.В негово отсъствие вторият манш беше спечелен от Сава Савас (Кипър, КТМ), който с общо 40 точки зае второто място в крайното подреждане за кръга. Победител с 44 точки стана Юлиян Райчев (България, Кавазаки), който записа две втори места в маншовете. Трети с 38 точки на трибуната за награждаване се качи Веселин Малинов (България, Кавазаки). Савас спечели и плакета на “Спорт тото” за най-бърза обиколка в квалификацията.

Comments

comments