Марио Богданов се завърна от историческа среща в Лозана

След е завършилата среща в Лозана, Швейцария между ръководствата на двете световни федерации Таекуондо WTF и Таекуон–До ITF стана ясно, че още една важна крачка е направена по пътя за участие в програмата на Олимпийските игри в Токио през 2020 на Таекуон –До ITF.
На събитието в Лозана бяха обсъждани техническите параметри за включването в Игрите и следващите действия на двете ръководства.
От страна на ITF бяха Марио Богданов (България) – вицепрезидент за Европа и Майкъл Пруит (Уелс) президент на Европейската федерация по Таекуон–До ITF. Марио Богданов на практика е човекът който създаде и утвърди корейското бойно изкуство като спорт в Благоевград и югозапада.
Олимпийската версия беше представена от Хос Рафати (САЩ), който е генерален секретар на Международната федерация Таекуондо WTF и Джим Бан Янг (Южна Корея)- генерален директор на централата.
„Поредна среща от плана за включване на Таекуондо ITF в олимпийското движение. Бяха обсъдени доста неща по техническата част и целта за участие в Токио е по-близо. Имаме разбирателство и много общи идеи, които ще бъдат разглеждани на следващите ни заседания. Официалните лица бяха изненадани, че на входа на Олимпийския музей в Лозана, за да влезеш трябва първо да минеш под летвата на Стефка Костадинова с височина 209 сантиметра от Световното през 1987 година в Италия. Всички обаче с радост го направиха и се снимаха за спомен. До края на годината със сигурност ще имаме доста срещи между двете федерации и вървим уверено и по план за достигане на Таекуондо ITF на Олимпийски игри”, сподели Марио Богданов.

Comments

comments