Малчуганите от ОДЗ „Ораново” грабнаха 1-во място на зонален фестивал

„Нека винаги да има слънце и деца!“, с това мото децата от ОДЗ“Ораново“взеха участие в зоналния фестивал на руската песен, танц и творчество.

„Пусть всегда будет солнце“, се състоя на 04 юни в София, където прекрасните танцьори покориха публика и жури и спечелиха първо място за участие.

Конкуренцията бе голяма и в нея се включиха представители от Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Софийска област и София-град.

Децата от ПГ“Пипи дългото чорапче“, с учителя по руски език Галина Благоева, показаха красотата на руските танци, като вложиха много емоции, грации и прекрасно изпълнение. Печелейки І-во място, те заслужено спечелиха участие в националния конкурс“Пусть всегда будет солнце“, който ще се състои на 10 септември 2016 г.в град Казанлък.

Във фестивала на 10 септември ще се състезават деца от цяла България и децата от ОДЗ“Ораново“ спечелиха своето участие в него.

Колективът на ОДЗ“Ораново“ благодари на общинското ръководство и кмета на община Симитли Апостол Апостолов за организацията и съдействието, което оказаха за да могат децата на ОДЗ „Ораново“да вземат участие в областния и зоналния фестивал. „Благодарим от сърце – децата победиха и прославиха община Симитли. Всичко, което създаваме, градим и творим е в името на бъдещите жители на община Симитли”, изказаха своята благодарност цялото общинско ръководство.

Comments

comments