Макар да продължава да има опашка на „Капитан Андреево“ – отчита се нейното намаляване

С един – два километра по-малка е тази сутрин опашката от чакащи товарни автомобили пред граничния пункт „Капитан Андреево” в сравнение с вчера, когато надхвърляше 10 километра, съобщиха от митницата в Свиленград.
Нощната смяна на митническия пункт е обработила 736 камиона в двете посоки – към Турция и на влизане в България, като капацитетът е около 800 камиона, посочиха от митницата. Оттам уверяват, че всички смени извършват работата си в пълен състав.
Днес в Свиленград очакват визитата на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, който се очаква да предприеме необходимите мерки за подобряване на организацията на работата на митническия пункт „Капитан Андреево”.
Към момента на трасе „Влизащи” потокът върви по-бавно, може би затова опашката от ТИР-ове е все още близо 8 километра.
Пети ден колоната от тежкотоварни автомобили се вие от Свиленград до Капитан Андреево. Кризата с митничари дойде след поредица от арести и уволнения. Смените спешно бяха подсилени с нови хора от вътрешността на страната, но и това не стопи опашките.
Въпреки уверенията, шофьорите изразяват недоверие към новите мерки. Според превозвачите митничарите саботирали системата и не работели.

Comments

comments