Майсторски класове по изпълнителско изкуство в ЮЗУ “Неофит Рилски“

Във Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“ се провеждат майсторски класове по пиано, композиция, поп и джаз пеене, народно пеене, кларинет и тамбура за кандидати, които искат да развият и усъвършенстват своя талант. В продължение на десет дни талантливи студенти и кандидат-студенти изучават тънкостите на музикалното изпълнителско изкуство. Те доразвиват уменията си пред погледа на преподаватели с утвърдени световни имена, сред които проф. д.изк. Филип Павлов – пиано и композиция, д-р Илия Илиев – кларинет и саксофон, Орлин Горанов – поп и джаз пеене, д-р Бинка Добрева – народно пеене и Валери Димчев – тамбура.
Активните участници в класовете по специален инструмент или пеене ще получават диплом за завършен майсторски клас на заключителния концерт, който ще се състои на 10.06.2016 г. (петък) в БНР Радио Благоевград с начален час 18.30.

*На снимките: Майсторски клас по кларинет и саксофон на д-р Илия Илиев с кандидат-студента Даниел Цветанов и студентката от Гърция Соня Теодориду.

Comments

comments