Майка на прегазено на „зебра“ дете: Шофьорът получи 3 г. условно! Не може повече така

Всяка събота организираме протести в село Братаница, защото на други места не ни позволяват. Общината не ни позволява да излизаме да протестираме. Днес, например, семейството на Иван от Бузовград не дойдоха, защото са били заплашени, че ще бъдат уволнени от работа от частна фирма. Това заяви пред журналисти Иван Спасов, представител на пострадали при пътно-транспортни произшествия.

,,Благодарение на прокуратурата нещата в Бузовград взеха да се оправят, започна да се правят пешеходни пътеки, да се слагат знаци, но късно – след като загубихме един млад човек“, каза още той.

На протестите в Братаница се оказва натиск, не се осведомяват медиите, полицаята ги спира… дори на мен ми се обадиха, за да ми кажат, че ми забраняват да организирам протести, на което им казах, че това няма как да стане, разкри Спасов.

Той разясни пред журналистите кой му се обадил. По думите му това е бил началникът на полицията в Пазарджик, който го е предупредил, че повече няма да се „толерират незаконните им протести“, за които обаче Спасов увери, че имал всички видове разрешения.

Този, който прегази Моника на пешеходна пътека, беше шефът на ГДБОП-Пазарджик и оттам идва най-големият натиск. Макар че писах тогава писмо до тогавашния вътрешен министър г-н Рашков и прекия му началник на ГДБОП да бъде отстранен, за да не влияе на разследването, той остана на длъжност още шест месеца. И накрая Апелативният съд определи три години условно, разказа Спасов.

,,Първоначално присъдата беше 7 години на Окръжния съд в Пазарджик, но понеже мина по съкратеното производство, я намалиха на 4 години и 8 месеца ефективно. Той я обжалва и присъдата от Апелативния съд в Пловдив му я свали на три години условно с четири години изпитателен срок, като дори му намали лишаването от правоуправление от 6 на 4 години, макар да има информация, че и до днес си шофира“, допълни още той.

Темата с убитата на пешеходна пътека Моника коментира и нейната майка. Тя заяви, че не са верни твърденията на шофьора, че е оказал първа помощ на детето, тъй като тя е била на мястото на произшествието.

Първа помощ му оказаха две момичета, които живееха до пешеходната пътека. Той започна да говори по телефона с някого, казвайки му, че е загазил и че е блъснал едно цигане, обясни тя.

Няма как да му се размине с тази смешна присъда! В момента я обжалваме условната присъда, надявам се да не остане тази присъда. Трябва да има по-тежки наказания за шофьорите, не могат да си карат както си искат, сподели опечалената майка.

Comments

comments