Майка влиза в затвора за убийството на дъщеря си

Майка влиза в затвора за 2,6 г. при първоначален общ режим, след като умъртви новородената си дъщеричка в Русе. Районният съд призна безработната В.Ц.Е. за виновна и постанови тя да плати и 1756 лева разноски по делото.
Детеубийцата, която не се признава за виновна, може да обжалва решението пред окръжния съд в крайдунавския град. Съдебно-психиатричната експертизи сочи, че тя, макар и „с примитивно мислене“, е вменяема.

Семейството вече имало две деца, едното от които било родено преди година и всички живеели в апартамент заедно с майката на жената. Тя не искала още едно дете, но забременяла. Когато получила контракции, родилката не извикала лекар. После се уплащила и накарала мъжа си да потърси медицинска помощ за спонтанен аборт на тел. 112. Докато пристигне линейка, В.Ц.Е. родила в тоалетната. Нормално износеното бебе паднало в отходната чиния и проплакало, но майка му не реагирала и го оставила да се удави за 3-5 минути. Семейството се опитало да обвини медицинския екип, че пристигнал късно. Родилката била откарала в болницата, където се оказало, че тя отказвала всякакви прегледи през бременността си.

Comments

comments