Майката на шофьора от Лесидрен: Хората плачат за мъртвите, аз плача за момчето си

Трагедията в Лесидрен, при която самозабравили се пометоха при гонка с автомобилите си три деца, продължава. 16-годишната Велислава загина на място, а връстникът й – Марино издъхна от травмите си в „Пирогов“. Майката на шофьора-убиец изплака пред Нова телевизия: „Хората плачат за мъртвите, аз плача за живите, за момчето си“.
Тя не спира да ридае, осъзнавайки, е животът й оттук насетне няма да бъде същият.
Припомняме, че жестокият инцидент стана вчера около 18,50 ч. на 2 км от селото, докато групата тийнейджъри вървели покрай пътя. Причината за смъртта на децата е нерегламентирано състезание между два леки автомобила.
На ляв завой, вероятно с превишена скорост, единият от водачите – 28-годишен мъж с инициали Ф.М., губи контрол над машината, навлиза в банкета и удря трите жертви.
Две от пострадалите деца губят живота си. 15-годишната Даниела е с много охлузвания, оставена е под наблюдение в болницата в Ловеч. 8-годишната Петя е със счупване на ръката и вече изписана на домашно лечение.
Шофьорът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той е задържан в ареста в Ловеч.
По случая е образувано досъдебно производство.
Според бабата на трагично загиналата Велислава двамата млади мъже, участвали в гонката, редовно се състезавали по тесния път, където е станала и катастрофата.

Comments

comments