Майката на прегазено момченце организира кампания за безопасността по пътищата с неговия лик

Майката на прегазения в Стара Загора Паоло Иванов предприема кампания за безопасността по пътищата, изпозлвайки неговия лик за тениски. Това съобщи самата Красимира Иванова във Фейсбук, предаде кореспондентът на bTV в региона.
„Има много желаещи за тениски. Това ме радва, защото осмисля труда ми и със сигурност ще популяризира безопасността по улиците. Всяко усилие в тази посока си струва. 200 броя тениски ще бъдат раздадени в памет на Паоло и като част от кампанията по безопасно движение. Всички от Стара Загора ще получат лично тениските. По-късно ще пиша къде и как. За желаещите от други градове, ще се наложи да поемат доставката за своя сметка. Замислям кампанията да стане мащабна и тениски да се продават с благотворителна цел”, пише Красимира.
„Но за това ще ми трябва време и подкрепа. Убедил съм се, че когато хората се обединят около една кауза, никой не може да ги спре да променят мисленето, нагласите и нещата на обществото. Българските майки са невероятна сила. И знам че много от вас го осъзнават. Ами да направим нещо и да предпазим децата си!”, призовава Краси. Тениските с лика на 4-годишното момченце са вече готови, а желанието на майката е те да бъдат носени от дечицата, за да може и по този начин да се акцентира върху войната по пътищата.
10 месеца след трагедията, младата майка споделя как намира сили да продължи напред с думите:
„Продължавам кампанията Аз съм бъдещето! Пази ме! По повод една година от смъртта на Паоло”, казва още Красимира.
Припомняме, че четиригодишният Паоло бе прегазен от джипа, шофиран от бизнесмена Георги Сапунуджиев на 2 юни 2014 г. Сапунджиев получи присъда от Пловдивския апелативен съд за 6 години лишаване от свобода и забрана да шофира за 8 години.

Comments

comments