Майката на Ани – спокойна в деня на изчезването й, обикаляла магазини

Денят преди да стане ясно, че Ани е била убита, майка й обикаляла българските магазини в Атина и така издирвала изчезналата си дъщеря, съобщава bTV.
Според собствените й думи дъщеричката й си играла пред квартирата с топка, но я откраднали.
Младата жена показала и снимка от мобилния си телефон. Никой от квартала не познал детето. Българката обаче е била посъветвана веднага да отиде в полицията, да помоли за помощ и българския вестник, който да отпечата снимката на изчезналото момиченце.
„Не беше тревожна майка. Изглеждаше все едно нищо не се е случило“, разказва магазинерката, която си помислила дори, че майката просто лъже.
„Една тревожна майка няма да си сложи цвете в главата, нито ще отиде в скъп магазин да си купува дрехи“, допълва тя. Продавачката дори си помислила, че майката е продала детето, взела е пари и се чуди как да излезе от Гърция. „Едно 4-годишно дете не може да се открадне“, категорична е още българката, работеща в магазина.
Бащата на момиченцето, за разлика от майката, е добре познат на хората в квартала. Част от тях признават, че извършеното убийство от тях не ги учудва.
„Доколкото знам, това момче е сводник“, разказва мъж на улицата, в квартала, където живяла Ани и родителите й.
Друга българка в квартала твърди, че познава бащата лично. Преди 4 дни последно го видяла надрусан и друг мъж му помагал да се прибере. Българката описва бащата на Ани като много агресивен. Хора дори избягвали улицата, за да не го срещат.
Повтаряме, че хората в Атина са шокирани от зверското убийство. Отношението към българите се променило след инцидента.
„Вие българите сте такива, как можете да постъпите с едно дете така“, казвали гърци в магазина на българката.
Бащата на Ани вчера беше отведен в затвора на остров Корфу. 27-годишният българин ще бъде настанен в единична килия, за да не го убият другите затворници. За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи, който определи убийството като крайно нечовешко деяние.

Comments

comments