Лютви Местан поиска промяна на властовата формула

Ако някой има идея зад красиви думи като „върховенство на закона“ да скрие желанието си за кадрово овладяване на съдебната власт, чрез прекратяване на мандати и противоконституционни предложения, няма как да има за съюзник ДПС.
Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от „Фокус“.
„Някой вярва ли на тезата, че съдебната власт е на ДПС? Колко пъти да ви кажа, че има две имена от общо 25 членния състав на ВСС, които са предложени от мен преди 4-ри години. Да, това е участието на ДПС в съдебната власт“, коментира Лютви Местан.
Лидерът на ДПС е непреклонен пред тезата си, че не може конституционните промени да се реализират с нарушение на Конституцията и призова за промяна на властовата формула.
„Българското управление трябва да се освободи от популистите, от ултранационалистите, защото ултранационалисти, фашисти и недемократични сили не могат да генерират демократични реформи. При друга властова конфигурация при освобождаването на българското управление от ултранационалистите ДПС може да участва в дебатите с друга позиция“, каза той.
„Няма как да очаквате от ДПС да укрепи властта на недемократични сили, които не по наша вина бяха приети за част от управляващото мнозинство“, посочи МЕстан. Относно кандидатът на гуверньор на БНБ Димитър Радев той сподели, че одобрява инициативата номирнираният, които ще бъде насреща в четвъртък с ДПС номинираният за управител да проведе среща с всички парламентарни групи.

Comments

comments