Любопитни детайли за Dota, Call of Duty и други eSports в Bwin

Днес отново ще си говорим за eSports, защото само допреди няколко години тази индустрия не предвещаваше успеха, с който сега може да се похвали. Компютърните игри се превърнаха в сериозен конкурент на класическите спортове по гледаемост и днес все повече хора са склонни да обърнат поглед към тази сфера, както като начин за забавление и/или възможност за залози, така и като професионално развитие.

 

Много букмейкъри предлагат опция да следите развитието на някои от най-големите турнири в сферата и да правите своите залози за победител. Именно такава възможност имат и потребителите в Bwin, където може да откриете разнообразие от игри – както най-обичаните заглавия, така и някои по-малко популярни предложения.

 

Какво представляват eSports?

 

За тези от вас, които за първи път се сблъскват с понятието “eSports” – електронните спортове, най-общо казано, представляват игри, които протичат изцяло онлайн. В миналото повечето хора гледаха на компютърните игри като добър начин за разпускане в компанията на приятели. До момента, в който някой видя потенциала в тях и разгърна всичките им възможности. Все повече инвеститори и спонсори се заеха със задачата да популяризират електронните спортове, а платформите ги предложиха на масовата публика.

 

Струва ли си да залагаме на eSport в Bwin?

 

Това е въпрос, който вълнува много хора по света. В днешно време той има категоричен отговор – “Да!”. Ако до неотдавна повечето хора си мислеха, че видеоигрите са само начин децата да се забавляват, днес едва ли има някой, който все още твърде застъпва това мнение. Индустрията на eSports се превърна в една от най-бързо развиващите се сфери в света и с това на световната сцена се появиха професионалисти, които определено заслужават вашето внимание. А добрите коефициенти, разнообразните пазари, динамиката в играта, високият адреналин и множеството бонуси и оферти са само част от причините, които правят залозите доста атрактивни за играчите. За пример ще ви дадем т.нар. eSports календар, който се предлага на лоялните играчи и им дава възможност да печелят бонуси всеки ден.

 

Любопитни факти и детайли от “кухнята” на eSports

 

Близо 500 милиона души годишно в световен мащаб следят случващото се в тази сфера, като половината от тях се определят за т.нар “ентусиасти”. Според специалисти, до 2023 г. това число ще се покачи до 650 милиона. Това обуславя и високите приходи, които индустрията отчита, като през 2018 г. те се равняват на 776 милиона долара, което е с 20% повече от предходните години. Именно тук значително се отчита влиянието на хазартните оператори, които са едни от основните спонсори на големите отбори в eSports.

 

Обръщайки поглед към изминалите 12 месеца, виждаме, че времето, в което целият свят бе поставен на пауза, се оказа чудесна възможност за eSports, които останаха единствените активни спортове. Занимаващите се в тази сфера специалисти намериха начин да привлекат повече хора, които да наблюдават спиращите дъха битки. Това доведе до разместване в света на eSports и доскорошните хегемони в сферата CS:GO и LOL бяха изместени от Dota 2 – най-гледаната игра през 2020 г. Дали тенденцията ще се запази и през 2021 г., или трайно пренареждане на позициите е почти невъзможно, предстои да видим.

 

Турнирът с най-голям награден фонд е играта Dota 2. Тук е мястото да отбележим, че България се нарежда на 6-о място в света по приходи от eSports. Да, точно така. Това е, благодарение на Иван Иванов, по познат в геймърските среди като MinD_ContRoL, който е сред най-високоплатените играчи на Dota 2. Цветелин Николов, който се подвизава в геймърските среди с псевдонима Cerq, също може да се похвали със солидни приходи от игрите. Но успехите на българите в eSports не спират до тук. През 2019 г. българският отбор Windigo Gaming завоюва първо място в Световното първенство в Китай.

Comments

comments