Любка Станева: Няма да променим нищо, ако някой апатичен ръководител изнесе просто една лекция на тема агресия

Срещата, която е по инициатива на Регионален инспекторат на образованието бе открита от заместник кмета на община Сандански Зорица Органджиева и дневния ред се състоя от две точки, касаещи агресията в училище, чия е отговорността, както и нормативни документи за работа с деца и ученици със специални образователни потребности.

2234DSC_2953

Любка Станева – експерт по организация на средното образовани в РИО – Благоевград, подчерта, че агресията е навсякъде около нас, но сякаш вече сме свикнали с нея. „Няма да променим нищо, ако някой апатичен ръководител изнесе просто една лекция на тема агресия. Ние знаем какво е агресия, но нека не просто да пишем за нея, за да кажем, че сме си свършили работата”. Всеки ден агресията се засилва и към учителите дори, поради това целта на работната среща, на която присъстваха директорите на всички детски градини и училища, както и педагогически съветници и главни учители, бе да се въздейства върху децата, да се работи с тях, със семейството, да се познават децата детайлно от всеки класен ръководител.

2234DSC_2951

Стана ясно, че агресивни са не само децата със слаб успех или със специални образователни потребности, много често агресия е проявена от отличници и деца, израснали и възпитавани в образовани семейства, от където се стигна и до извода, който бе подчертан пред директорите, че всички трябва не само да говорим с децата си, но и да ги чуваме.
Методи Попов – Началник – отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” , представи презентация с новостите в закона, което касае работата с деца и ученици със специални образователни потребности.
Бяха обсъдени и мерките и начините за намаляване на достъпа на външни лица в училище, училищния двор или детската градина.

Comments

comments