Люба Ризова призна, че под натиск на политици и заради автоцензура са падали новини в bTV

Девет месеца след напускането на bTV Люба Ризова е на прага на нов свой проект, заедно с Генка Шикерова, стана ясно от нейното участие в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.От думите й се разбра, че става дума за тренинг-обучение на политици, администратори и хора, които искат да се появят по телевизията и да се представят добре. Двете с Шикерова ще са в ролята на треньори, допълни още Ризова.

„Благодарение на Красимир Гергов в България дойде като инвеститор Мърдок”, заяви бившата шефка на новините в bTV, която единствена успя да вземе интервю от медийния магнат, докато той беше собственик на телевизията. Според нея, „Нюз корпорейшън” е въвел строги правила за работа в телевизията и е направил медията номер едно в България.

Ризова призна, че е имало натиск от страна на политици срещу телевизията, но не посочи от кои партии или личности е идвал той. Тя обаче посочи, че в много случаи се е задействала автоцензурата при определени журналисти, която е определяла и липсата на определени новини.

Бившата шефка в bTV призна, че сутрешния блок на телевизията е бил спрян преди година по нейно предложение, защото е излизала в оптуск и не е имала възможност да контролира случващото се.

„Напуснах bTV след Ани и Виктор, защото не исках да предам тогавашния мениджмънт, който стоеше зад гърба ми, едва когато той се смени, си тръгнах“, каза още Ризова.

Comments

comments