Личен мотив стои зад убийството на деветокласника в Борисовата градина

Вчера на обяд, докато вият сирените в памет на Ботев, Георги пише СМС на приятелката си. „Ела да се видим в Борисовата градина”, гласи съобщението. Минута по-късно той й звъни и казва: „Не идвай, намушкаха ме…“
Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за убийството на прободения в гърдите младеж.
Полицията цяла нощ е разпитвала свидетели и съученици на Георги. Изясняват се отношенията му с други ученици от Търговско-банковата гимназия и други училища.
Предстои да бъдат разпитани и родителите. Полицията не изключва версията за убийство по случайност. В случая Георги може да е станал жертва на спречкване със случайно минаващи хора в парка. Основна обаче остава хипотезата за конфликт с друго момче заради приятелката му.
Тийнейджърът е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София. С децата от гимназията днес ще разговарят психолози.
Приятели на Георги разказаха пред bTV какви версии са чули за случилото се.
Йоанна е чула, че Георги е имал спречкване с двама близнаци, които били едри и много високи, с маски. Скарали се на тема футболни отбори, Георги бил фен на „Левски“.
Друго момиче от гимназията на убития тийнейджър е категорична, че не става въпрос за спречкване за момиче. Тя разказа, че Георги е имал приятелка и я ревнувал от момче от друга гимназия, но въпреки всичко не това е причината за убийството.
На лобното място на 16-годишното момче днес бяха поставени цветя.

Comments

comments