ЛЕТНИЯТ ФЕСТИВАЛ „ЕНЬОВДЕНСКИ ТАЙНСТВА” В С.ДЕЛЧЕВО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 20 И 21 ЮНИ 2015 Г.

Живописното село Делчево за поредна година ще бъде домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”, който тази година ще се проведе на 20 и 21 юни /събота и неделя/. Основен организатор на фестивала е община Гоце Делчев.
Първият ден, е посветен на традициите свързани с Еньовден. Програмата ще започне след обяд със състезание по колоездене, а на площада в селото ще бъдат отворени творчески ателиета по рисуване, дърворезба, изработка и плетене на бижута и други. По-късно, малки и големи ще могат да се включат в приключенска разходка по пътеките около селото за бране билки. Младите момичета ще участват в ритуала „Мълчана вода” в местността „Вълчова тумба”.
Неделният ден ще започне с посрещане на слънцето и бране на билки в местността „Вълчова тумба”. След това ще ви очакваме в Работилница „Изработване на еньовски венци”. На мегдана в Делчево ще научите някои магически еньовски тайни за билките, ще се запознаете с интересни рецепти на вкусни ястия, приготвени от сръчни домакини. И тази година Еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят ще могат да се проврат през Еньовския венец.
Във фолклорния фестивал посветен на Еньовден, ще участват състави и изпълнители не само от района, но и от други населени места.
Нека се потопим заедно в магията на приказното Делчево и открием летните тайнства на Еньовден!

Comments

comments