Лекари спасяват от ампутация краката на кацналия върху дърво скиор в Банско

Лекари спасяват от ампутация краката на 30-годишния индиец, компютърен специалист в Англия, Джавер Санджу, който е в болницата в Благоевград с тежко измръзване на краката, съобщава struma.bg.

Истинска мистерия се оказа инцидентът с индиеца, който е британски гражданин. Според една от версиите той карал ски под връх Тодорка, изхвърчал от пистата и кацнал върху дърво. Останал да виси върху огромното дърво повече от 24 часа при минусовите температури, по същото време приятелите му, с които бил отседнал в хотел в Банско, го издирвали. Вчера, след като се съвзел, успял да слезе, открит е в изключително тежко състояние, изпаднал в шок. Предполага се, че е възможно да е употребил опиатни вещества или алкохол, преди да стане инцидентът с кацането върху дървото.

Появи се и версия, че туристът е паднал на пистата и загубил съзнание, когато се свестил, било тъмно и от страх от вълци се покатерил на дървото.

И двата крака на скиора са с тежко измръзване, изтръпнали и без чувствителност, посинели. За инцидента с чужденеца е информирана и полицията, служители от РУП – Банско са извършили оглед на мястото, където е открит, установено е, че няма следи от упражнено насилие и не е станал обект на престъпление.

Пострадалият скиор е приет в спешно отделение на МБАЛ – Благоевград, където е свикан лекарски екип за консултация. При направените изследвания на скенер е установено, че има и травма на главата. По спешност е транспортиран за неврохирургия на „Пирогов“, столични специалисти ще се борят и да спасят краката му от ампутация.

Comments

comments