Лекарите от болница „Св. Георги” извадиха 19-килограмов тумор от жена

Уникална операция за отстраняването на 19-килограмов тумор от жена на 82 години извършиха лекарите в Клиниката по акушерство и гинекология на пловдивската болница „Свети Георги“, съобщиха от лечебното заведение.
Възрастната жена е приета по спешност с голяма туморна формация в корема, достигаща до ребрената дъга. Оплаквала се от затруднено дишане, високо кръвно налягане и сърцебиене, уточниха от болницата. Жената изпитвала затруднение и при придвижването.
Сложната операция е извършена под ръководството на началника на Клиниката по акушерство и гинекология доц. д-р Екатерина Учикова, в екип с началника на гинекологичното отделение – д-р Илия Амалиев, д-р Георги Амалиев, д-р Красимира Чалова, д-р Тошко Каменов и операционна акушерка Ани Политова.
Туморната формация е заемала цялата коремна кухина на жената – пациентката е била изключително слаба и с огромен корем, заради образуванието, което вече е премахнато.
Броени дни след операцията тя е в стабилно общо състояние и разказва, че се чувства много по-добре и може да се движи самостоятелно, информираха още от лечебното заведение.

Comments

comments