Легард: Излизането на Гърция от еврозоната е възможно, но това няма да е знак за разпадането на валутния съюз

Излизането на Гърция от еврозоната е възможно, но това няма да е знак за разпадането на валутния съюз, каза изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард в интервю за германското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Тя допълни, че това няма да бъде лесно за валутната зона, но също така няма да дойде и краят на еврото.
За разлика от твърденията, идващи от Атина, на практика постигането на сделка с МВФ всъщност изобщо не е толкова близо във времето.
Според нея все още има много работа за вършене преди постигането на сделка и МВФ няма намерение да изплаща повече средства без необходимият пакет от реформи. „Ние имаме правила. Ние имаме принципи. Няма да има разглеждания на половинчати програми“, каза още тя.
Към този момент изпълнителният директор се намира на срещата на финансовите министри и ръководители на централни банки на страните от Г-7, която се провежда в германския град Дрезден
Преди няколко дни Атина съобщи, че гръцките представители и тези на международните кредитори са започнали изготвянето на чернова на окончателното споразумение между двете страни, което би освободило допълнителни средства за Гърция.

Comments

comments