Къщата на разложкия бизнесмен Никифор Кондев, отново на тезгяха за продан

За пореден път съдия -изпълнител извади на тезгяха за нова публична продан къщата на известния разложки бизнесмен Никифор Кондев, съобщава Struma.com. Това е поредната публична продан по искане на банка, към която мощния през годините бизнесмен има необслужван заем.

Крахът на Кондев започна преди повече от година, когато стопанисваше комплекс „Две реки“, който бе унищожен от гръмнало парно котле. Бизнесът му бе сринат до основи. Първоначалната цена, от която сега ще тръгне наддаването на търга е малко над 50 000 лева. Цената е за новопостроена, двуетажна къща на ул. „Братя Каназиреви“ в курортния град.

За съжаление подобна участ сполетя голяма част от бизнесмените в Пиринско, Кондев, както много други в бума на строителството се зае да гради с кредити, разчитайки на притока на туристи. Кризата, обаче нанесе жесток удар на строителните предприемачи най-вече в Банско и Разлог, които надцениха възможностите на градовете си.

Липсата на работа и високата кредитна задлъжнялост обрекоха стотици фирми на финансов крах и невъзможност да обслужват банковите си заеми.

Comments

comments