Кърваво меле в Дупница: 200 роми биха жестоко трима българи

Роми и българи се биха с лопати в Дупница. Трима българи са с тежки рани по главите, 20 роми са с леки охлузвания, един е със счупена челюст, съобщава БЛИЦ. Това е „резултатът” от кървавото меле, което, се разигра вчера около 15 часа. Христо Михалчев, Олег Стоянов и Борис Равенски правили ремонт в къщата на тъста на Христо, съобщава в. „Струма”. Пред дома в кв. „Гиздова махала” двама роми – мъж и жена се скарали, а Борис имал неблагоразумието да снима свадата с мобилния си телефон. Това разгневило циганите и те насочили агресията си срещу него.

За да защити приятеля си, Олег излязъл от къщата и тогава станало страшно. Около 200 роми окупирали българската къща, а докато дойде полиция, те нападнали с лопати тримата българи. Те не се дали и също грабнали лопати, за да се защитят и започнало страшно меле.

Напрежението толкова ескалира, че на място пристига лично шефът на РУП – Дупница Белослав Динев. Ромите обаче не спрели. Крещят срещу полицаите, заплашват, че ще извадят автоматите.

Българите са с комоцио, Христо и Борис са със зашити рани по главите и остават под лекарско наблюдение, тъй като има опасност да получат мозъчен кръвоизлив.
Докато чакат пред болницата, млади цигани коментирали, че ще се качат в колите си и с автомати ще нападнат село Бистрица, откъдето са тримата българи, и ще пометат всички.

Comments

comments