Куче спаси незрящата си стопанка като се хвърли пред автобус

Куче водач се хвърлило пред малък училищен автобус в Брустър, щата Ню Йорк, за да предотврати нараняване на пресичащата с него незрящата стопанка, съобщава Асошиейтед прес. Любимецът дори останал с нея до пристигането на спешните служби.
Инцидентът е станал в понеделник в селището Брустър, намиращо се на около 100 километра северно от град Ню Йорк. Голдън ретривърът Фиго и стопанката му Одри Стоун са пострадали от удара с малкия училищен автобус, но бързо се възстановяват и няма опасност за живота им.
„Кучето е поело по-голямата част от удара, но въпреки това е останало до пострадалата си стопанка. Намерихме го да стои до нея. То беше там, за да я спаси“, разказва удивителната история началникът на полицията в Брустър Джон дел Гардо.
62-годишната Одри Стоун, е със счупени глезен, лакът и ребра, и рана на главата. Във вторник жената все още се е намирала в болница. Фиго е опериран и му е поставена шина на задния крак.
Шофьорът на училищния автобус е получил призовка за неспазено предимство на пешеходец. Двете деца, които са били в превозното средство, не са пострадали.

Comments

comments