Културната програма на община Банско за втората половина на май

Културната програма на община Банско за втората половина на май е наситена със събития. В месецът на светите братя Кирил и Методи, мероприятията в курортния град са изцяло насочени към българската просвета и култура.

На 16 май oт 17:30 ч. в Посетителския информационен център в Банско ще бъде отбелязана 130 годишнина от рождението на Ран Босилек. Децата от школата по театър с ръководител Марияна Думанова ще пресъздадат неговите приказки.
Ден на отворените врати в Музеен комплекс Банско ще бъде на 18 май. Тогава всички желаещи ще могат да посетят напълно безплатно всички музеи в града в рамките на работното им време.

19 май ще бъде посветен на друг известен български поет. Открит урок по случай 150 години от рождението на Пенчо Славейков ще проведат учениците от ПГССТ – Банско и читалище „Никола Вапцаров“ – Банско Той ще започне в 11:00 ч. в читалищната библиотека.

На 20 май в Дома на изкуствата, където все още е разположена експозицията от ямболски носии, ще бъде представена книгата на Бойка Асиова – „Запеските – дух и материя“.
В Европейската нощ на музеите, 21 май музейният комплекс ще приема посетители до 23:00ч., като входът отново ще бъде напълно безплатен.

Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура ще бъде отбелязан с празничен концерт „Напред, науката е слънце“. Той ще бъде от 11:00 ч. на 24 май и в него ще вземат участие децата на община Банско.

Comments

comments