Криминалист №1 Христо Разсолков е новият директор на ОД на МВР в Благоевград

Христо Разсолков е новият директор на ОД на МВР в Благоевград, рано тази сутрин той е подписал заповедта си за назначение. Вчера досегашният директор на полицията Васил Митов бе извикан в София и изненадващо разбра за смяната, това се коментира в дирекцията. Други пък твърдят, че Митов лично е направил предложение Разсолков да го смени, имал причини за оттегляне от шефския пост.

В региона отдавна се говореше, че Разсолков е фаворит за поста -директор, той бе част от софийския екип на главния секретар на МВР и бивш директор на ОД на МВР Георги Костов, но никой не очакваше, че назначението и рокадата ще бъдат извършени така скоростно. Причините са неясни. Факт е, обаче, че Разсолков демонстрира завидни умения в криминалната работа на територията на областта, за него казват, че независимо от „крехката“ му възраст – 33 години, той демонстрира завидни качества на криминалист.

В полицейската дирекция той бе доведен от София като началник на полицейското управление в Банско. Васил Митов управляваше добре ОД на МВР в Благоевград, екипът работеше без сътресения, резултатите бяха добри за тежката полицейска дирекция. Старият директор днес цял ден не вдигаше телефона си и не успяхме да разберем какви са плановете му. Никой от подчинените му не знаеше за рокадата. По наша информация Митов ще бъде поставен начело на Гранична полиция Кюстендил.

Comments

comments