Криминалисти разпитват надзирателите в затвора в Бобов дол за откритите 100 хапчета амфетамин в шкафчето на затворник от Петрич

Изследване в Института по криминалистика и криминология установява дали не става въпрос за лекарство

Криминалисти и затворнически власти разпитват надзирателите в затвора в Бобов дол заради открити 100 хапчета амфетамин в арестантска килия.

Амфетаминът е открит в багаж на Васил от Петрич, който от няколко месеца изчаква присъда по извършено престъпление в следствения арест в затвора и е с мярка „задържане под стража“. Затворническите власти и криминалисти от РУ на МВР в Бобов дол разпитват надзирателите, които работят в този сектор. Предполага се, че надзирател е помагал да се внесе в затвора такова голямо количество амфетамин.

Криминалист от Бобов дол заяви пред „Струма”, че иззетото количество хапчета, които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин, ще бъдат изследвани в София, в Института по криминалистика и криминология. Може да се окаже, че наличието на амфетамин в хапчетата е в доза, която помага за лечение на някакво заболяване. Изследването е извършено с полеви тест, който не е точен. Едва след като бъдат изследвани всички 100 хапчета, може да се каже дали става въпрос за амфетамин, или малка част от състава на лекарство, заяви криминалистът.

Такова количество хапчета не са хващани от години в затвора в Бобов дол. Източници оттам съобщиха за „Струма“, че около Нова година е установено, че надзирател е внасял и продавал наркотици на лишените от свобода, за което е уволнен дисциплинарно. Преди 4 месеца е уволнен друг надзирател, който е внесъл телефон в затвора и го е продал.

Както стана ясно, преди няколко години беше хваната учителка от затворническото училище да внася наркотици в затвора. Тя ги купувала за затворник, който й бил приятел. Тя е получила условна присъда за деянието и е уволнена.

Comments

comments