Красимир Узунов представя книгата си „Каймакъ-Чаланъ“ и в Симитли

На 21 април 2016 година, четвъртък, от 18.00 часа, в салона на читалище „Св. Климент Охридски “ авторът Красимир Узунов, президент на Агенция и Радио „Фокус” и Апостол Апостолов, кмет на община Симитли канят всички жители на общината, гости на града, ученици, родолюбци, преподаватели по история, както и наследниците на загиналите в боевете на Каймакъ-Чаланъ да присъстват на събитието.

Досега книгата „Каймакъ-Чаланъ“ е представена в много градове в цялата страна. В Симитли заедно с автора на книгата Красимир Узунов, представянето ще бъде уважено от адмирал Пламен Манушев, народен представител от 43-то Народно събрание и бивш командващ на Военноморските сили, генерал-лейтенант Константин Попов, зам.-началник на отбраната и други военнослужещи.

„Каймакъ-Чаланъ” e издание в два тома, посветено на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймакъ-Чаланъ. В него се разкриват драматични моменти от Каймакчаланската епопея, която по мнение на историците е един от най-драматичните моменти в българската военна история.

Comments

comments