Красиво спално бельо за модерна спалня

32322

  Спалното бельо е едно от красивите допълнения към интериора на спалнята. При избора е важно най-напред да решите от каква тъкан ще бъде то. Повечето хора предпочитат естествените материи като сатен, памук и коприна.
Най-популярен е памукът, последван от коприната, ленът и след това идва ред на различни модерни напоследък, иновативни материи.
Изборът на спално бельо всъщност се свежда до избора на размер, плътност на тъканта и цветове.

 

  Размерите трябва да се съобразят с тези, на леглото или спалнята, а колкото до плътността, добре е да се отбележи, че колкото е по-плътна една материя, толкова е по-здрава и издръжлива във времето.
Що се отнася до цветовете, интериорните дизайнери съветват те да са в съответствие с цялостния дизайн на спалнята.

И тъй като знаем, че цветовете влияят пряко върху човешката психика, ще се опитаме да ви помогнем в това отношение с още няколко полезни съвета.

За да провокирате повече решителност и воля, можете да заложите на ярките и наситени цветове, които ще ви помогнат да се почувствате по-уверени и активни.
Романтиците по природа обикновено избират спално бельо с повече декоративни елементи /дантели, воали/ в нежни, пастелни цветове, които хармонизират с личността им.
Всички обаче харесват флоралните мотиви, което прави това бельо фаворит сред останалите модели.

Дизайнът на спалнята и спалното бельо – хармонията е задължителна
Красивите дървени мебели за спалня ще си подхождат идеално с чаршафи в бяло и синьо.
Червеният цвят също е добро решение, но е прекалено активен цвят за спалнята и не се препоръчва за хора страдащи от проблеми със съня. Затова пък е силно препоръчителен за усилване на страстта между партньорите.
Всички пастелни цветове са идеални като избор на цветова схема за спалното бельо.
Много нежност и усещане за лекота ще внесат светло розовите и жълтите нюанси, както и светло бежовото, светло лилавото и пясъчното.

Източник: spalno-belyo.com

Comments

comments