Крадци обират оранжерии в Петричко

Крадци обират оранжериите в петричкото село Рибник като за няколко денонощия неизвестните грабители обрали зеленчуците в три парника.
От началото на лятото са зачестели главоломно набезите на анонимната банда. Зеленчуковата реколта е обект на посегателства и в съседното село Лебница, съобщи кметът Николай Пасков, цитиран от „Стандарт”.
В съответните села има стотици декари оранжерии, а зеленчукопроизводството е основен поминък за местните хора. Щетите за всеки стопанин, станал жертва на крадците, възлизат между 3000 и 5000 лева. Злосторниците берат всичко, даже още зелени домати, краставици и чушки.
Жителите са в паника, такова чудо не се е случвало минали години. Това не са местни хора, а гастрольори, които след това пласират откраднатата стока по тържищата на половин цена”, твърдят селяните. Те признават обаче, че не са се обръщали за съдействие от полицията, тъй като не вярват, че органите на реда биха им били от полза за залавянето на апашите. Освен това никой няма застраховки на земеделските си имоти.
„Принудени сме сами да организираме охраната на оранжериите си, за да спасим продукцията си от крадците”, признават стопаните.

Comments

comments