Корнелия Нинова разпиля управляващите в емоционално интервю: ГЕРБ ламти за власт!

Тази КЗК и тези управляващи няма дяа си мръднат пръста в следващите 6 месеца, заяви Нинова.

За провала на избора на нови членове и председател на КЗК, една от най-важните икономически комисии в страната, говори Корнелия Нинова в ефира на бТв. Както е ясно това стана именно заради ДСБ. Цветанка Ризова заяви, че БСП са вече 39 депутати, но не са сериозна опозиция и все още никой не ги приема на сериозно.

„Щеше да ме е яд, ако ДСБ са провали процедурата, но това не е така. Кой е Радан Кънев за да провали този избор? Бойко Борисов просто се оправдава. Други са двете причини: Ламтежът за власт и невъзможността да си разделят властта. По време на комисията вчера г-жа Цачева ни се обади и каза „продължаваме процедурата“, г-н Цветанов се обажда и казва „спираме процедурата“, г-н Борисов се обажда и казва „изтегляме Желязков“, каза Корнелия Нинова.

„Първо говорим за разнобой вътре в Герб, разнобой между тях и партньорите им в управлението – как да си поделят властта. Вчера те направиха голяма беля на България с изтеглянето на Желязков. Това беше пълна катастрофа на държавност в един момент, който е изключително важен за България. Те направиха най-голямото зло на държавата и на икономиката като цяло – отлагайки и спирайки процедурата. Държим Борисов отговорен за това, което ще се случи в следващите 6 месеца – монополи, картели, мобилни оператори, топлофикации, всички ще си правят каквото искат и никой няма да ги пипне“, смята депутатът на БСП.

„Това е целта на Борисов – да остане да управлява същия орган, монополите да продължават да се вихрят и работещите в този орган да си останат същите. Казвам го абсолющтно искрено, защото БСП е единствената партия, която направи нещо срещу тези монополи. Не може никой да дойде и да ми каже, че не съм права, защото всички знаят, че е така. Тази КЗК и тези управляващи няма да си мръднат пръста през следващите 6 месеца. А БСП е единствената партия, която направи крачка, дори и малка, за борбата с търговските вериги“, категорична бе Нинова.

Comments

comments