Контрол на достъпа с помощта на карта

111

Вече дълги години картите са се утвърдили като надежден метод за отключване и заключване на входни към големи жилищни сгради, бизнес центрове, цехове, хотелски комплекси, банкови помещения и всякакви вътрешни подразделения в рамките на една и съща сграда.

С течение на времето, различните видове устройства с картово отключване и заключване са се усложнили до степен, която позволява едно изключително високо ниво на сигурност и надеждност на работещите и живеещите там хора.

Тъй като работят с ток, тези устройства често карат хората да задават въпроси от сорта на това, какво би станало ако няма ток. Отговорът, разбира се, е много прост – тези врати използват батерии, а не токът от мрежата, с който си варите кафе и гледате телевизия.

Електромеханично заключване…

Сред най-популярните решения на V-Max Protect за нуждите на различните офис сгради и хотели са електромеханичните брави. При тях е доста характерно това, че съчетават висока технологичност с механичност. Те предоставят удобство на своите ползватели по различни начини. Така например, при влизане в заключеното помещение вие трябва да отворите вратата с помощта на карта, като просто трябва да я поднесете към четящото устройство.

 

На излизане не е нужно да използвате картата, защото отвътре навън вратата се отваря механично с помощта на дръжка и не се заключва. Тези врати работят с изключително ниска консумация на ток и са много подходящи за вашия офис, хотел, лаборатория и други. Възможно е и да се постави бутон във вътрешността на помещението, който да позволи да отворите вратата дистанционно на друг човек, който няма карта, но без да се налага да отивате до вратата.

 

Електронен терминал…

 

Той работи на  изцяло електронен принцип с помощта на карта. Устройството е изключително качествено, здраво и надеждно, подходящо за нуждите на различни офиси, банки, хотели, научни лаборатории и много други. Картите, с които това устройство работи са с безконтактен четец, което позволява и изисква те да се ползват без да се осъществява физически контакт с вратата. Тези врати могат да устоят на голям натиск от над 400 килограма.

 

Контрол над асансьора с помощта на карта…

 

Сред най-интересните и нови въведения в света на картовото управление на контрола върху достъпа е използването на чип, който позволява или не ползването на асансьора само от определени хора. Това е решение, което може чувствително да подобри качеството на живот в дадена жилищна сграда, осигурявайки безопасност и контрол на лицата, които могат да ползват асансьора. В случая, асансьорното табло няма да ви позволи да достигнете до определен етаж, освен ако нямате чип за достъп, с който да докажете, че сте един от живеещите в сградата или някой от живеещите ви е позволил да влезете там. Тази система тепърва ще се усъвършенства, но за сега дава отлични резултати.

Comments

comments