Контрапротест в Петрич: Подкрепящите кмета не са гледали репортажа уличаващ го в скандалните търгове

На контрапротест пред събралите се в центъра на града хора кметът Вельо Илиев прочете сертификат за добро управление на общината, подписан от регионалния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Томислав Дончев. След това той окачестви протестите срещу него като несправедливи, и обобщи: „Ако някой се е съмнявал, че предизборната кампания започна, вече получи доказателство.“
Изключително странно е как така участниците на протеста не са гледали репортажа на Нова телевизия, който всъщност беше камъчето, което преобърна каруцата и шокира гражданите. Подкрепящите кмета не са се осведомили какъв точно е характерът на скандалът, те просто са дошли на протеста, защото си искат кмета, пише сайтът blagoevgrad.actualno.com. Вельо Илиев е най-добрият кмет в България и нека Бойко Борисов си озапти депутатите, заявили хората, участващи в демонстрацията в подкрепа на опетнения кмет.
Според „Разследване” на Нова телевизия става въпрос за скандална схема на източване на обществени поръчки. Всяка от обществените поръчки е под 40 хил. лева, т.е. кметът на града Вельо Илиев разпределя търговете. Общо от 2007 година по схемата така са разпределени над 3 000 000 лева. Но фирмите, които уж са правили обществените поръчки, всъщност не знаят, че са изпълнявали тези поръчки. А според журналистическото разследване шуреят на кмета е спечелил 100 хил. лева от обществе ни поръчки.
Илиев защити обществените поръчки, които са минали през шурея му. Той бил изкарал 60 хил. лева за десет години, а само фонтанът в центъра на Петрич бил три пъти по-скъп.
Ако това е шуробаджанащина, добре, завърши градончалникът, без да отрича, че поръчките са минали през негов близък.
Остават въпросите колко от излезлите на контрапротест граждани на Петрич са работещи в общинската администрация и близки до обкръжението му и дали тази подкрепа към кмета не е страх да не загубят работните си места?

Comments

comments