Книгите завладяват Благоевград през май в „Литера Експо”

Благоевград за трета поредна година ще се превърне в център на книгата. От 10 до 15 май на площад „Георги Измирлиев” ще бъде разположено изложението „Литера Експо”, което ще предложи на жители и гости на областния център на Пиринско уникални заглавия от всеки литературен жанр. Началото на събитието, което събира автори и издателства, е от 17.00 часа пред Община Благоевград и открита сцена пред зала „22 септември”. То ще започне под съпровода на Биг Бенд – Благоевград и ще продължи с представяне на най-новия роман „Досие на убиец“ на известната наша писателка Весела Люцканова.
14 водещи български издателства ще се включат в своеобразната книжарница на открито, която предлага класически и модерни заглавия. Благоевградската аудитория ще има възможността да се срещне и с някои от техните автори.
На площад „Георги Измирлиев” ще бъдат разположени шест шатри със своите книжни щандове. Всяка вечер програмата на „Литера Експо 2016“ предвижда представяния, литературни четения, срещи с нови и утвърдени имена на българската литература. Своите най-нови книги ще представят шест гостуващи автора – Весела Люцканова, Людмил Станев, Иван Димитров, Людмила Андровска, Тодор Пейчев и Васил Стефанов – Слона.

Comments

comments