Кметът на Петрич, Д. Бръчков уволни гл. счетоводител М. Пильоков и домакина Огнян Токов

В един и същи ден, със заповед на кмета на Петрич, Димитър Бръчков са уволнени от работа – гл. счетоводител, Младен Пильоков и домакинът Огнян Токов. За Пильоков отдавна се знаеше, че има подготвена заповед още преди новогодишните празници. Тогава, при предизвестието той се разболя, получи сърдечен пристъп и постъпи спешно в болница. Днес обаче му бе дадена заповедта за освобождаването му от заеманата досега длъжност.

По думите на очевидци, той я подписал. Изненадата идва от освобождаването на другия дългогодишен служител на община Петрич-Огнян Токов. Той изпълняваше длъжността домакин и бе предан на работата си. За него казваха, че не можеш да го излъжеш, или пък отпускаше консумативите по списък и лично проверяваше за изпълнението.

Огнян Токов също е подписал доброволно заповедта си за освобождаване от работа. Новите уволнени се сливат с армията от 60- служители, които бяха уволнени от новата власт, ще си потърсят правата по съдебен път. Петрич не помни подобна чистка, новият градоначалник освободи в първите 100 дни от управлението си почти всички от екипа на стария кмет Вельо Илиев.

Comments

comments