Кметът на Куманово: „Тук се води истинска война!“

„В Куманово се води истинска война”, тези притеснителни думи произнесе кметът на града Зоран Дамяновски, предаде специалният пратеник на bTV в Македония Петър Нанев. Акцията на полицията, която окупира целия град, междувременно продължава. Там се чуват изстрели, а тежко въоръжени служители на реда и военна техника са разположени на всеки ъгъл.
Властите все още не дават почти никаква информация. Според официалните съобщения се води операция срещу въоръжена група в града. При нея са ранени 12 полицаи, 3-4 от които са откарани в Скопие с хеликоптер в тежко състояние.
По непотвърдена към момента информация обаче има убити цивилни граждани, с ред които осемгодишно момиче и нейните родители.
Вчера в Куманово също се проведе протест срещу правителството на Никола Груевски и срещу полицейската бруталност. Масовото недоволство прерасна в бунтове, след като опозицията разпространи записани разговори между министъра на вътрешните работи и премиера, които се опитват да прикрият убийството на Мартин Нешковски от 2011 година.

Comments

comments