Кметът на Дупница М. Чимев свика заседание комисията по безопасност на движението и разпореди: Спешно изграждане на три „лежащи полицаи“ на „улицата на смъртта“ в Яхиново

След ужасяващия инцидент в дупнишкото село Яхиново, кметът на Дупница Методи Чимев свика днес спешно заседание на комисията по безопасност на движението с цел набелязване и определяне на мерки за контрол по пътищата в общината заради зачестилите смъртни случаи. Комисията взе единодушно решение и от утре да започне изграждането на три „лежащи полицаи“ на улица „Иван Вазов“ в почерненото село Яхиново, където завчера при тежък пътен инцидент загинаха 5-има, от които 4-има младежи от селото и учителка от Кюстендил.
Случаят потресе целият регион. Младежи се удариха в ел. стълб с Фолксваген, прекършиха стълба и убиха пешеходци. От силния удар от колата изхвърча шофьорът му Емил Скоклев и издъхна на място, на място бяха убити и 4-имата пешеходци. Днес в Дупница младежи излязоха на площада, за да изразят позицията си около случилото се в Яхиново и призоваха младите хора от България да се опълчат на смъртта по пътищата мерките, те се обърнаха към парламента за спешни промени в закона за движение и строги наказания към нарушителите.

Comments

comments