Кметът на Гърмен: Процедурата за събаряне на незаконните постройки вече е започната

Напрежението в Гърмен е съществувало от години, ала никой не е предприел нищо. Това каза Минка Капитанова, кмет на Община Гърмен, по повод организирания днес голям протест в общината, съобщи Фокус.
Според нея, процедурата за събаряне на незаконните постройки вече е започната. Община Гърмен няма къде да настани жителите на тези постройки след като бъдат съборени, подчерта Капитанова, която е категорична, че проблемът с ромското население в община Гърмен е проблем в цяла България. „Може би трябва да се предприемат някои законодателни промени, за да се вкарат в ред нещата, защото знаем, че никой от хората от ромски произход не желае да работи, всеки чака социални помощи.
Вероятно това преля чашата на търпението на хората от Гърмен, защото ромите живеят на гърба на данъкоплатеца, никой не желае да работи в някое предприятие или да е зает с друга дейност, която им се предлага“, коментира Капитанова. Според нея трябва да се обърне внимание на раждаемостта сред това население. Не може деца, които са на 14 години, да раждат деца, категорична е Капитанова.
Кметът призова да няма провокации. Целта е да се обърне внимание на всички институции, че трябва да се спазват законите – това е искането на хората, убедена е Капитанова.

Comments

comments