Кметът на Благоевград Атанас Камбитов избран за „Кмет на гражданите“

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов е „Кмет на годината 2014“. Тази вечер той спечели приза във второто издание на конкурса на Бранд Медия България – Kmeta.bg. Наградата му връчиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишният носител на приза Йорданка Фандъкова.

Уникалните български 10 габа гайди с родопски ритми развълнуваха стотици български кметове, които се събраха на официалната церемония по награждаването на конкурса „Кмет на годината 2014“ в НДК, София.
Второто издание на конкурса, в който кметове гласуват за кметове е организирано от сайта на Бранд Медия България – Kmetа.bg. Така тази вечер се превърна в единствения и най-големия форум на 264-те общини в България.
Кметът на годината 2014 за втори път потърси успешния кмет. За първа година конкурсът промени регламента и събра своя експертна комисия, обясниха организаторите. Журито проведе заседание и подложи на финално гласуване фаворитите.
За Кмет на гражданите гласуваха 120 000 българи от цяла България. Kmeta.bg даде две специални награди за община над 20 000 жители и под 20 000. Министър Лиляна Павлова връчи приза на гражданите за голяма община на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, избран със 17 000 гласа. „Много е мило. Не знам тези, които са ме подкрепили с какви чувства са към мен, но аз ги обичам. Благодаря на Благоевград и ги обичам“, каза Камбитов.

Comments

comments