Кметът Камбитов- фалит или елит?

Цялата държава се тресе последните седмици от редица разследвания, които показаха имотите и лукса на редица кметове. Показаха се един-двама, които живеят в невиждан, холивудски лукс, но определено те са „капка в морето“, много градоначалници постигнаха невероятно висок стандарт на живот, откакто седнаха в кметските кресла.
Много от превърналите се във феодали управници, използват заучени номера, като прехвърлят имуществото си на поставени лица, на съпругите си , а те самите са „потънали“ в заеми.
Един от тези, които попадат в „елита“ на богатите кметове, но и затънал в дългове и запори на имущество е кметът на Благоевград Атанас Камбитов.Според справките цялото му имущество е запорирано, а до това се е стигнало, заради тежкото състояние до което са достигнали и семейните му фирми.Запознати твърдят,че той е бил в това състояние и пред фалит още когато е лансиран като кандидат кмет.
Още в началото на кандидатурата му, всичко е повече от съмнително, имайки предвид хората , които агитират за него в града, между тях са полицаите, съдени за смъртта на Чората:Георги Калинков и Мирослав Писов, както и известният като лихвар Александър Божков-Биби,Венцислав Сотиров-Мишката и други личности със съмнителна репутация, всички те са събрани, обединени и водени от известният като „кмета в сянка“ – Ивайло Благов-Кучката.По неофициална информация именно на Благов е възложено управлението и разпределението в ОФК „Пирин“. Той е нещо като „дясна ръка“ на градоначалника, който след като очевадно се оказа,че не може да управлява фирмите си, се захвана да управлява цял областен град.
Въпреки положението си на кмет, това не спира запорите и няколкото съдия-изпълнители, които погват Камбитов.Задълженията на фирмите му към ЮЗДП е повече от 700 000 лв.Именно запорите и заплахата,че ще изгуби всичко подтикват може би кмета да разпродава имотите си.Вилата, която има на Свети Влас е продадена………на Румяна Шекерлийска, а тя е негова счетоводителка, което логично поставя под съмнение легитимността на сделката.Имота му в село Рударци също е продаден.
Как обаче, въпреки тези запори кметът показва един доста висок стандарт на живот? Това не остава незабелязано от хората в града,те започват да се питат от къде идват тези доходи за подръжката на стандарта му. От което пък логично идва съмнението към прозрачността и законността на обществените поръчки в Благоевград, които вероятно са спасителната ниша на градоначалника.
Първото нещо, което прави впечатление е скъпата кола, която кара Камбитов, оказва се, че тя обаче се води не на него, а на частна фирма, което естествено отваря и друг въпрос, каква услуга към фирмата е била направена,за да се заслужи подобна „награда“.
Любопитното около колата не спира до тук, Ивайло Благов кара кола, същата като тази на кмета, дори номерата им са като на поредица семейни или фирмени коли- Е3939КС и Е2929КС.Или двамата се чувстват близки като роднини или фирмата в която „работят“ ги обединява.По-скоро е второто, защото източници твърдят, че колата на Благов се води на същата фирма,на която и тази на кмета. Има и друг момент, Камбитов от както е на власт се опитва да превърне общинска администрация във фирма, или поне да я управлява като такава.Дано само тази „фирма“ не последва съдбата на другите фирми на градоначалника ни и да фалира.

Comments

comments