Кметът Камбитов се срещна с посланика на САЩ в България Марси Рийс

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов бе гост на публична реч на посланика на САЩ в България Марси Рийс. На срещата присъстваха председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, политици, представители на Студентското правителство на университета и студенти от Югозападния университет.

Събитието се проведе в академичен център „Балкански“ на университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ в Благоевград.

Темата, по която посланик Рийс говори, бе: „Върховенство на закона и изключително важната му роля в едно свободно и демократично общество“.

„Вие сте лидерите на утрешната Европа. Сред вас днес седят бъдещи посланици в ООН, кметове, директори, а може би дори, кой знае, президенти и министър-председатели“, започна публичната си реч Н. Пр. Марси Рийс. Тя отчете като положителен факта, че неправителствените организации и гражданите повдигат въпроси, свързани с отчетността и прозрачността в управлението и в други сфери на живота.

Посланик Рийс е старши дипломат от кариерата с тридесет и пет годишен опит в Европа, Карибите и Близкия изток. Специалист по националната сигурност и военнополитическата сфера, тя е работила по важни въпроси на Обединените нации и НАТО, контрола над стратегическото въоръжаване, както и на двустранните отношения със Западна Европа, Балканите и Ирак.

След публичната реч кметът Камбитов се срещна с посланик Рийс. Д-р Камбитов запозна госпожа Рийс със стратегията за развитие на община Благоевград.

Comments

comments