Китайци с интерес да произвеждат скутери в Перник

Китайски предприемачи са заявили интереса си да произвеждат електро скутери в района на Перник, съобщи кметът на общината Иван Иванов. След съответното сертифициране продукцията може да се продава на европейския пазар и по света, уточни Иванов.
Той и бизнесмени от Перник посетиха международен икономически форум в Китай миналата седмица, за да търсят инвеститори за региона. „Имахме интензивна поредица от срещи с китайски бизнесмени и съм уверен, че те ще доведат до реални инвестиции в Перник”, обяви пернишкият кмет и подчерта, че по време на разговорите са дискутирани възможностите наши фирми да си партнират в икономическата сфера съвместно с китайски производители. По думите на Иванов има огромен интерес по отношение на металургичната сфера, машиностроенето и производството на цимент.
Той е бил на среща с областния управител на провинция Хубей, с директори на дирекции в областните администрации. На форума са присъствали представители от различни държави, сред които Румъния, Полша, Аржентина и др.

Comments

comments